/ Kött / Lunch/Middag /

Karrékotlett i lergryta



Karrékotletter (1 per person)
1-2 potatisar per portion
4 morötter
Gul lök
Köttbuljongtärning
Tomatpure
Vitlök
Timjan
Svartpeppar
Salt

Låt lergrytan ligga i blöt 15-30 min. 
Skala & skär potatis och morötter i bitar, skär lök i "halvmånar". Varva potatis, morötter & lök. 
Blanda ihop 2-3 msk tomatpure, 1 buljongtärning, 2 pressade vitlöksklyftor och 2,5 dl vatten (jag tog 3,5 & det vart en mindre översvämning) och slå över potatisen. 
Krydda Karrékotletterna med svartpeppar, salt & timjan på båda sidor och lägg på potatisen. 
Ställ in allt i en kall ugn och sätt temperaturen på 250 grader, låt stå 1,5-2 timmar (längre för krispigare yta på karrén).