/
Kött /
Lunch/Middag /
Köttfärssås

Köttfärssås är en sån där bra rätt som går att variera i det oändliga, här är en variant med morötter, kikärtor & broccoli. Ett perfekt sätt att få i kinkiga barn (eller sambo i mitt fall) grönsaker utan att det märks.
En broccolibukett
1 burk kikärtor
3-4 morötter
400gr köttfärs
500gr krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
Tomatpure
Svartpeppar
Köttbuljongtärning
Soja
Lagerblad
Lagerblad
Tomatpure
Salt
Paprikapulver (gärna smoked)
Skär loss broccolibuketterna och lägg dom i en kastrull. Skala & riv broccolistammen grovt, skala & finriv morötterna.
Fräs köttet tillsammans med olja, tomatpure, pressad vitlök, soja, svartpeppar & smulad buljongtärning i lite olja.
Tillsätt grönsakerna, tomaterna och 1-2 lagerblad. låt puttra 15-20 min.
Smaka av med salt & paprikapulver och häll i kikärtorna, låt puttra till ärtorna är varma.
Fräs köttet tillsammans med olja, tomatpure, pressad vitlök, soja, svartpeppar & smulad buljongtärning i lite olja.
Tillsätt grönsakerna, tomaterna och 1-2 lagerblad. låt puttra 15-20 min.
Smaka av med salt & paprikapulver och häll i kikärtorna, låt puttra till ärtorna är varma.
